Companii

Sondaj

 

De unde ai aflat de buzzjob.ro?

 Site-uri
 Mail direct
 ONG-uri si asociatii studentesti
 Blog-uri
 Facebook
 LinkedIn
 Recomandarea prietenilor
 Altele

Excursia „Cunoaște Basarabia”

Postat: 2019-05-02

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași organizează Excursia „Cunoaște Basarabia”, în perioada 10 mai-12 mai, pe cele mai frumoase plaiuri din inima Republicii Moldova. Evenimentul face parte din suita de proiecte culturale a Campaniei „Adevărata Basarabie”, care se află la cea de-a X-a ediție, organizată tradițional in parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.

Excursia ”Cunoaște Basarabia” este un proiect tradițional al Campaniei „Adevărata Basarabie”, organizat anual în luna mai, ajuns la cea de-a X-a ediție. Un proiect de amploare, care oferă șansa tuturor doritorilor de a se aventura într-o călătorie pe cinste, să participe la degustările celor mai renumite vinuri, să pătrundă în istoria și farmecul meleagurilor dintre Prut și Nistru, să-și creeze momente unice, cunoscând tradițiile și obiceiurile basarabene.

“Scopul Excursiei “Cunoaște Basarabia”, din cadrul Campaniei “Adevărata Basarabie” 2019, reprezintă culturalizarea tinerilor români de peste Prut, despre trecutul și prezentul Basarabiei. Totodată, cuprinde explorarea destinațiilor turistice, răspândirea și cultivarea tradițiilor românești și moldovenești prin numeroase activități și nu numai.” Ion Nederiță, Ana Maria Bogaciuc coordonatori eveniment excursie.

Evenimentul este o oportunitate excepțională pentru cei care n-au vizitat niciodata Basarabia, dar și pentru cei care se reântorc cu drag pe plaiurile pitorești ale acesteia. Cu locuri turistice desăvărșite, vin de înaltă calitate, tradiții nemaiântâlnite și oameni ospitalieri, impresionăm de fiecare dată turiștii dornici de a se reintoarce

Parteneri generali ai evenimentului: Casa de Cultură a Studenților, Conduent, Alten, Acord Travel România, Vivertine, Rotary, Cafeneaua Piața Unirii, Lisnic Barbershop, Bicycle Hostel Iași, SVS MD companie de transport, Tucano Coffee, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” Iași, Consulatul Republicii Moldova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, Colegiul „Sfântul Nicolae”, Primăria Municipiului Iași

Pagina de facebook a asociației: https://www.facebook.com/atrag.iasi/
Pagina de facebook a Campaniei ”Adevărata Basarabie”:
https://www.facebook.com/adevarata.basarabie/
Linkul către evenimentul creat pe facebook:
https://web.facebook.com/events/245790285988383/

Pentru mai multe detalii: Doga Victoria
Telefon: 0759147535
***

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) Iași, fondată în 2006, este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, care are ca scop reprezentarea intereselor socioprofesionale a tinerilor români din afara granițelor României pe lângă autoritățile și administrația învățământului, administrația de stat, precum și față de alte organizații naționale și internaționale din România.

Anual ATRAG desfășoară o serie de proiecte menite să contribuie la formarea tinerilor români din afara granițelor pentru a deveni viitori lideri, personalități complexe, cetățeni fideli sistemului de valori naționale și culturale românești, oameni de succes în domeniile lor de activitate. Prin intermediul proiectelor asociația ATRAG promovează valorilor culturale și artistice ale etniei românești din afara granițelor și spiritul civic în rândul tinerilor.

La nivel național ATRAG Iași este membru al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești (ANOSR) din România și membru fondator al Federației Asociațiilor Basarabene (FAB) România. În prezent ATRAG deține funcția de Vice-Președinte FAB România, scopul căreia constă în a reprezenta interesele comune ale studenţilor şi elevilor de etnie română din Republica Moldova aflaţi la studii în România cu stimularea participarii acestora la actul educaţional şi la viaţă socială, economică şi culturală.

Vezi toate noutățile